2011-07-26

Djävulskyckling

Sommaren är den givna grilltiden. Har man dessutom tillgång till förstklassiga råvaror blir tillagningen en ren fröjd. En snabb sväng förbi den lokala charkuteristen och voila! så har man allt som behövs.

Ett lagom lätt, pepprigt vin från Languedoc passar perfekt till maten.
 Djävulskyckling är lika enkelt som gott att anrätta. Ta en kyckling, vilken som helst, ta ur den, bort med huvud och klor, dela den längs med ryggraden och stoppa den i en påse. Blanda saften från ett par citroner, lite olja, salt, peppar, socker, hackad stark chili och häll i påsen som marinad. Låt vila ett par timmar. Ordna grillen på låg värme, fläk ut kycklingen och kläm åt i ett järn och rosta den på lagom höjd i en kvart på varje sida. När bensaften är vit är maten klar. Serveras med grillade tomater och lite sallad. Gott, snabbt och enkelt!

Det är bra om man kan justera höjden på grillen ganska mycket när man grillar fågel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar